Linia do uszek i ravioli

Linia do produkcji uszek i ravioli z jednej wstęgi ciasta - schemat ustawienia maszyn.

Linie do produkcji uszek i ravioli produkowane są w dwóch wielkościach różniących się szerokością wstęgi ciasta z której wykrawane są produkty.

1. Linia do produkcji uszek i ravioli o szerokości wstęgi 250 mm i wydajności nominalnej 120 kg/h.

2. Linia do produkcji uszek i ravioli o szerokości wstęgi 500 lub 540 mm i wydajności nominalnej 240 kg/h.

Linia w podstawowej wersji składa się z trzech maszyn. I tak, jak pokazano na schemacie powyżej:

1. Mieszarka ciasta samowyładowcza o pojemności 80 lub 120 kg.

Mieszarka ciasta samowyładowcza

2. Laminarka - maszyna uplastyczniająca ciasto i formująca wstęgę grubości 5 mm i szerokości 250 lub 500/540 mm

Laminarka wstęgi ciasta

3. Formierka z wbudowanym kalibratorem - w zależności od zastosowanego stempla formująca uszka ( cappelletti ) lub ravioli

Formierka uszek i ravioli

Ten zestaw może być rozbudowany o system przenośników transportujących powstający po wycięciu produktów ażur na powrót do laminarki gdzie jest ponownie użyty do produkcji wstęgi.