Imperia Professional Restaurant Electric
To poręczna maszyna do makaronu walcowanego. Znajdzie zastosowanie nie tylko w restauracji z kuchnią włoską.
Imperia Professional Restaurant Electric przystosowana jest do walcowania ciasta makaronowego w celu uzyskania wstęgi o szerokości 21 cm. Regulowany rozstaw walców w zakresie 0 - 5 mm pozwala na uzyskanie wstęgi o dowolnej grubości np na lasagne.
Jako dodatkowe wyposażenie dostępne są wymienne kasety tnące Simplex pozwalające na cięcie wzdłużne wstęgi w celu otrzymania wstążek makaronowych o różnych szerokościach:
Imperia Professional Restaurant Electric dzięki solidnej budowie może być też wykorzystywania do walcowania ciasta na pierogi czy ravioli jak również do walcowania marcepanu.
Specyfikacja maszyny:
- szerokość wstęgi ciasta - 210 mm
- regulacja grubości wstęgi - 0 - 5 mm
- obroty walców stałe - 45 obr/min
- zasilanie 230 V 50 Hz
- pobór mocy - 290 W
- wymiary 300x220x250 mm
- waga 14,8 kg