Imperia Professional Restaurant Electric

 To poręczna maszyna do makaronu walcowanego. Znajdzie zastosowanie nie tylko w restauracji z kuchnią włoską.

Imperia Professional Restaurant Electric przystosowana jest do walcowania ciasta makaronowego w celu uzyskania wstęgi o szerokości 21 cm. Regulowany rozstaw walców w zakresie 0 - 5 mm pozwala na uzyskanie wstęgi o dowolnej grubości np na lasagne.

Jako dodatkowe wyposażenie dostępne są wymienne kasety tnące Simplex pozwalające na cięcie wzdłużne wstęgi w celu otrzymania wstążek makaronowych o różnych szerokościach:

Imperia Professional Restaurant Electric dzięki solidnej budowie może być też wykorzystywania do walcowania ciasta na pierogi czy ravioli jak również do walcowania marcepanu. 

Specyfikacja maszyny:

- szerokość wstęgi ciasta - 210 mm

- regulacja grubości wstęgi - 0 - 5 mm

- obroty walców stałe - 45 obr/min

- zasilanie 230 V 50 Hz

- pobór mocy - 290 W

- wymiary 300x220x250 mm

- waga 14,8 kg